· 

Чернівецька екологічна катастрофа

Чернівецька трагедія розпочалася в 1988 році й тривала  понад 10 років. До 30-річчя  цієї катастрофи Володимир Білоус публікує книгу "Чернівецька екологічна катастрофа з масовим ураженням людей і довкілля талієм (погляд через тридцять років)", у якій висвітлює результати 25-річних досліджень.  Автор присвячує свою роботу померлим і постраждалим від талотоксикозу в цій катастрофі.

Монографія в Інтернеті публікується вперше та з дозволу автора - Володимира Івановича Білоуса.

 

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    Лідія (Tuesday, 27 November 2018 23:01)

    Сьогодні 27 листопада в Чернівцях у «Просторі Свободи» відбулася чергова дискусія «Екологічна катастрофа 1988 року у Чернівцях – 30 років замовчування її причин». Інформація з сайту http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=107940

  • #2

    володимир (Wednesday, 28 November 2018 14:46)

    Чудова інформація для Гомо Сапієнсів. Дякую Лідіє Георгіевно за допис.

  • #3

    Людмила Шульга (Wednesday, 28 November 2018 18:47)

    Шановний Володимире Івановичу! Книгу Вашу я прочитала ще влітку в Ізраїлі й була вражена всією жахливістю катастрофи та її наслідків. Джерела з такою аналітичною інформацією й статистикою в Інтернеті не існувало. На мою думку - монографія за 30 років не лише не втратила своєї актуальності, а й набула значимості щодо вирішення екологічних проблем сьогодення. Моя родина, мої друзі і колеги в Запоріжжі дихають важкими металами, які відібрали блакить таврійського неба і духмяність хортицького повітря. На моїх очах стрімко розповсюджується алергія, вражає здоров'я живих, інтелект, психіку і тіло новонароджених, веде людей до кризи і відбирає найцінніше - життя. І ці промислові підприємства навіть не належать державі, таку високу платню за металургію люди сплачують українській олігархії, родини яких мешкають за кордоном. За 30 років не тільки не зроблено висновків, але й ще більше зневажено демократичні принципи і людські права. Я сподіваюсь, що Ваша монографія, в якій компетентно й аргументовано Ви розкрили наслідки катастрофи, надасть впевненості активній громадянській позиції не лише українцям. Тому переклад необхідний.
    Це не просто монографія - справжня місія фахівця-громадянина, який виборює права людини в Україні. Дякую Вам! Здоров'я Вам і сил. Із повагою Людмила Шульга.